GUIDE: Produktvarianter

TaBetalt: Hjelp, tips og triks

Alt du måtte trenge av informasjon, dokumentasjon og guider!

GUIDE: Produktvarianter

Produkter med variasjoner

Mange har produkter med ulike varianter. Typiske varianter kan være størrelse (liten, stor), farge(rød, blå, gul), type(metall, tre, plastikk) eller enhet (pakke, pall, bunt). Men hvordan håndtere produktvarianter på en god måte?


[more]

Hva er en produktvariant?

Vi definerer en variant som et produkt med ulike egenskaper som kunden velger mellom før bestilling, som kan påvirke lagerplassering, lagerbeholdning eller pris. Til tross for disse forskjellene vil de ulike variasjonene dele produktbeskrivelse, egenskaper og bilder. 

Dersom du trenger informasjon for å spesifisere ett produkt der du har flere lignende, trenger du antagelig varianter. I TaBetalt har du muligheten til å opprette egenskaper som valg, eller tekstfelt som kunden må fylle inn. De enkelte variantene kan ha forskjellig pris, tilgjengelighet og/eller lagerbeholdning.

Oppsettseksempler

På et produkt kan man opprette en eller flere egenskaper. (Som størrelse, farge, dimmensjon, enhetstype eller annet). Hver av egenskapene har et sett med ulike alternativer. Egenskapstype kan være et valg eller info som kunden må taste inn. Når de skal benyttes kan du se i eksemplene under.
 

Størrelse / Farge

En typisk variant er størrelse. Størrelse kan være nødvendig for at produktet passer kjøperen eller passer til annet utstyr. Det kan være skostørrelse, mutterdimmensjoner eller skilengde. Fargen på et produkt (være seg klær, vaser, samt elektronikk og mobiltelefoner feks) er en annen veldig vanlig måte å skille det samme produktet i flere varianter på.

Antagelig har du ulikt antall av den samme skoen i størrelse 43 og 44 eller jakken i rød og blå, men du ønsker ikke å lage et produkt for hver enkelt av de. Det er et valg kunden tar som spesifiserer hvilken variant av skoen eller jakken personen ønsker. 

Ved å trykke på "Variant"-fliken kan man benytte "Legg til produktegenskap" for å legge til produktvarianter. Navnet vil bli benyttet som overskrift på egenskapen i nettbutikken. Type kommer vi tilbake til i form av de ulike eksemplene. Du skiller mellom alternativene med komma eller enter tasten, eller også ved å klikke utenfor boksen.
Under "Variant"-fliken på produktdetaljsidene vil du få listet ut lagrede varianter. Her kan du skru av varianter som du ikke har, eller endre pris på variantene.


Ute i butikken vil et produkt velges på normal måte. Inne på produktdetaljer må kjøperen ta stilling til hvilken variant (altså hvilken størrelse eller farge i dette eksempelet) man ønsker å kjøpe. Alle varianter som er gjort tilgjengelige kan velges her, de som ikke er tilgjengelige vil ikke vises.Kombinasjoner - flere variantegenskaper
Men kan også ha flere produktegenskaper på samme produkt dersom dette er nødvendig. Det vil da lages en versjon av alle kombinasjoner for de ulike egenskapene. For eksempel farge og størrelse.

Jeg vil i dette eksempelet legge til enda en egenskap til mitt malingsspann, nemlig enheten  "Spannstørrelse". Her spesifiseres det at prisen for 1 liter er 599, 3 liter er 999 og 5 liter 1299, uavhengig av farge. Resultater blir slik i administrasjonspanelet under "Varianter" på produktsidene:

Merk at man kan endre rekkefølgen på hvilken egenskap som kommer først på produktsiden, dersom det er ønskelig. Det gjør man ved å benytte pilene foran egenskapsnavn som vises over listen av varianter.

Egenskapstype tekstfelt

En annen mulighet for å definere en variant dersom alternativene er såpass mange eller komplekse at det vil være ufornuftig eller umulig å dekke alle variasjoner, er å benytte egenskapstypen tekstfelt. Et  par typiske eksempel der dette kan være nødvendig er ved gravering eller trykk på et plagg.


I eksempelet under har vi valgt å benytte to tekstfelt og to valgbare egenskaper. Tekstfeltene er innvendig "Gravering innvendig" på en ring, samt "Ringstørrelse". "Materiale" og "Rosefarge" er standard egenskaper med tre alternativer til hver.

Resultatet vil se slik ut:

Sluttresultatet vil se slik ut i nettbutikken når man ser på et produkt:


Laveste prisalternativ av alle variantene settes som pris på produktet i utlistinger, men som bildet viser vil ny pris vises når kunden har valgt en spesifikk variant. Om du ønsker flere varianter i produktutlisting i nettbutikken, må de registreres som separate produkter.

Oppsummering

I TaBetalt kan man dele ett produkt opp i ulike varianter. Varianter kan ha en eller flere egenskaper, enten som valg kunden må ta, eller informasjon kunden må oppgi i bestillingsøyeblikket. Ulike varianter kan ha ulik pris og tilgjengelighet, samt ha ulik lagerbeholdning.


Har du utfordringer, er usikker eller trenger råd til oppsett av varianter så kontakt oss gjerne på support@tabetalt.no. For mer informasjon om produktet se også vår webside på tabetalt.no.

Kommentarer er stengt