GUIDE: Hvordan importere produkter

Alt du måtte trenge av informasjon, dokumentasjon og guider!

GUIDE: Hvordan importere produkter

Produktimport

Har du oversikt over dine produkter i ett regneark som Excel? Da kan du spare masse tid på å importere produktene i stedet for å legge de til en og en. Her forklarer vi hvordan.

Ved å klikke på "Importer fra fil" knappen på produktsiden i admingrensesnittet, kan man importere produkter via csv.

[more]For å kunne importere produkter må du ha Medium-prisplan.

Krav til csv-fil:
  • Ingen header (første rad må være et produkt)
  • Semikolon separert (komma eller tab støttes ikke)
  • Filen må være UTF-8 enkodet
  • Inneholde følgende felter
    • Produktnavn
    • URL-referanse: Produktets nettadresse. Det som angis her vil bli lagret som adressen til produktet på formen; nettstedets adresse (demo.tabetalt.no) + /produkt/ + URL-referanse. Eksempel: http://demo.tabetalt.no/produkt/oreplugger
    • Pris inkl MVA
    • Produktgruppe
    • Produktbeskrivelse
  • Obligatoriske felter: produktnavn og pris
  • Filformatet kan endre seg i fremtiden
Eksempelfil (produktnavn;url;pris;produktgruppe;produktbeskrivelse)

Eksempelfil kan lastes ned herDu kan lage denne filtypen i Excel, Notepad og lignende programmer.

Etter å ha klikket på "Importer fra fil" knappen blir du sendt til en side som guider deg gjennom stegene for å importere produkter fra csv. Her er resultatet etter å ha lastet inn produkter fra eksempelfilen i en tom butikk: