GUIDE: Hvordan sette opp PayEx kredittkortbetaling i TaBetalt

TaBetalt: Hjelp, tips og triks

Alt du måtte trenge av informasjon, dokumentasjon og guider!

GUIDE: Hvordan sette opp PayEx kredittkortbetaling i TaBetalt

 Hvordan sette opp PayEx betaling i TaBetalt

Ved oppsatt merchantkonto fra PayEx vil du få tilsendt en mail med bekreftelse om oppsatt PayEx produksonskonto. Dette er nødvedig for å kunne ta betalt med kredittkort slik at pengene ender opp på din bankkonto. For å knytte TaBetalt mot din nye kredittkortkonto må du igjennom 5 enkle steg. De fem stegene er beskrevet i denne guiden.
[more]

1. Logge inn i PayEx Admin og endre passord
2. Sette opp tilgang til nettbutikkens IP og callback URL
3. Generere en krypteringsnøkkel
4. Sette opp PayEx kontoen i TaBetalt
5. Gjennomføre et testkjøp

* Merk at skjermbilder kan inneholde annen tekst på ulike språk i administrasjonspanelene

1. Logge inn i PayEx Admin og endre passord

Du skal få to separate mail fra PayEx ved ferdig oppsatt konto. En med oppsettsbeskrivelse og account nummer, og en separat tilgangsinformasjon epost med brukernavn og passord.

De ser omtrent slik ut:
 
 

Du vil i tilgangs eposten få tildelt et midlertidig passord som må byttes ved første innlogging. Du logger inn i PayEx Admin ved å navigere til URL:https://secure.payex.com/Admin


2. Sette opp tilgang til nettbutikkens IP adresse og callback URL

 
 

2.1 IP adresse

For at nettbutikken skal få tilgang til å opprette transaksjoner må du spesifisere hvilke IP-adresse som skal ha lov til å plassere en ordre. «IP filter» feltet i PayEx Admin skal derfor inneholde ip-adresse: 85.19.153.100.

2.2 Callback URL

Callback URL er en sikkerhetsfunksjon for deg som butikkeier. Dersom det skulle skje noe med forbindelsen mellom butikken og banken ved en betaling så sørger en callback for at betalingen gjennomføres korrekt ved å fullføre bestillingen i etterkant og deretter gi beskjed til nettbutikken om resultatet. Du skal skrive inn, helt nøyaktig, følgende URL i «Transaction callback URL» som håndterer denne sikkerhetsmekanismen: https://webshop.storefront.no/api/payex-callback


3. Generere en krypteringsnøkkel

En krypteringsnøkkel, eller encryption key kan sees på som et menneskelig vanskelig huskbart passord som gir tilgang til å benytte PayEx sine tjenester. Det er ikke det samme som passordet som gir deg tilgang til PayEx Admin. Ved å generere en ny slik nøkkel vil denne være lagret hos PayEx, og du skriver denne inn i TaBetalt. På denne måten sikrer du at ingen andre butikker eller løsninger kan legge til ordre. 
 
 
Husk å lagre den nye krypteringsnøkkelen i PayEx Admin før du legger den inn i TaBetalt Admin.


4.Legge inn korrekt informasjon i TaBetalt

 

Du når ditt TaBetalt administrasjonspanel via admin.tabetalt.no. I PayEx betalingsoppsettet i TaBetalt Admin skal du legge inn «Account number». Dette finner du både i mailen du har fått tilsendt, samt inne i PayEx Admin under «Merchant account».  Det består oftest av 8 siffer.

Under «Encryption key» skal du legge til den lange strengen du fikk tildelt når du laget en ny krypteringsnøkkel. Alle tegnene uten mellomrom skal benyttes.

NB! Det kan ta opptil 10 minutter før nøkkelen er gyldig hos PayEx. Dersom du får beskjed om at krypteringsnøkkelen ikke er gyldig, vent i 10 minutter og forsøk igjen. 

5. Gjennomføre et testkjøp

Det er sterkt anbefalt at du gjennomfører en faktisk ordre som du krediterer. Dette skal du gjøre for å lære deg hvordan systemet fungerer, samt at du sikrer at alt fungerer som forventet, og at du vil oppdage feil før dine sluttkunder eventuelt støter på problemene. 


Gjennomfør et kjøp med ditt kredittkort, gå deretter inn i PayEx Admin, søk opp transaksjonen, og krediter den. Du kan benytte «transaction extract» for å få alle transaksjoner i mellom to tidspunkt, eller «transaction search» dersom du vet transaksjonsreferansen til betalingen. Denne finner du under ordredetaljer i TaBetalt Admin etter et kredittkortkjøp.

Her ser du eksempel på et treff på søk etter «transaction ref» eller «order ref»:
 

Du kan på transaksjonsdetaljer finne informasjon om kortet som ble benyttet, resultatet av korttransaksjonene, ordrelinjene for kjøpet og andre detaljer. Under transaksjonsdetaljer vil du i bunnen finne krediteringsfunksjonen:
 
 
Via denne kan du kreditere hele eller deler av en transaksjon. Pengene vil deretter returneres til betalers konto. 
 
Kommentarer er stengt